Morgan 3 Wheeler återkallas – saknar etikett

Återkallelser är ganska vanliga i bilvärlden, särskilt i USA. Nu har även Morgan drabbats. 139 exemplar av 3 Wheeler återkallas – för att de saknar en etikett.

Det är USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NHTSA som beordrat återkallelse av de 139 exemplar av Morgan 3 Wheeler som sålts i USA och byggts mellan oktober 2012 och juli 2013. Och det är en återkallelse som inte gäller vad som helst, utan något så viktigt (nåja?) som en etikett på bromsvätskebehållaren.

Själva behållaren är inget fel på, men USA:s federala standardisering av motorcyklars bromssystem (Morgan 3 Wheeler har ju, som namnet antyder, bara tre hjul) stipulerar att det måste finnas en varningsetikett på behållaren. Enligt NHTSA riskerar ”användaren att inte bli förvarnad om kraven för bromsvätskans påfyllning”.

Föga förvånande har inga personskador eller olyckor rapporterats till följd av den saknade etiketten. Morgan får nu administrera återkallelsen genom sina tre (!) återförsäljare i USA, men vår gissning är att ägarna kanske inte behöver åka tillbaka till återförsäljaren för att ställa problemet till rätta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!