Morgan 3 Wheeler

Morgan 3 Wheeler en succé – snart kommer fler

Morgan har gått tillbaka till sina rötter och bygger återigen en trehjulig bil, och det var visat sig vara ett framgångsrecept. 3 Wheeler säljer långt bättre än alla andra modeller och nu vill Morgan bygga vidare på succén.

Våren 2011 trodde många att de traditionsbundna britterna på Morgan hade blivit tokigare än vanligt då de visade upp 3 Wheeler – en trehjulig blandning mellan motorcykel och bil som såg nästan exakt ut som originaltrehjulingen som byggdes 1909–1953. Morgan skrattar dock sist då det nu står klart att 3 Wheeler är en sann framgångshistoria.

Brittiska Autocar har talat med Morgans styrelseordförande Charles Morgan som säger att 3 Wheeler har överträffat alla försäljningsmål och förväntningar. Försäljningen det här året väntas komma upp i cirka 600 bilar, vilket kan jämföras med Aero-modellerna och Plus 8 som tillsammans når upp till knappt 150 sålda bilar på ett år. Utöver det bygger Morgan omkring 500 exemplar av de traditionella modellerna Plus 4 och 4/4 med flera.

Nästan ännu viktigare, enligt Charles Morgan, är att 3 Wheeler har lockat nya och unga köpare till Morgan. Med det i åtanke är det inte konstigt att Morgan överväger att bygga vidare på 3 Wheeler, enligt Autocar har man planer på att byta ut den tvåcylindriga 115-hästarsmotorn från S&S men även att bygga trehjulingar med olika karosspåbyggnader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!