100826-Morgan-lifecar

Morgan Lifecar blir verklighet som dieselhybrid

Morgan är på väg att bli något mycket mer än traditionella sportroadsters med trästomme. Nu meddelar britterna att konceptbilen Lifecar ska sättas i produktion med en bränslesnål dieselhybriddrivlina.

Ett av bilvärldens mest traditionsbundna bilmärken är mitt uppe i en förnyelseprocess. Från att endast ha tillverkat bilar med stomme av ask vill Morgan gå vidare till att bli en modern sportbilstillverkare. De har satt som mål att lansera en ny modell vartannat år. Bara för någon vecka sedan visades konceptbilen EvaGT för allmänheten och nu avslöjar Morgan sina planer på att bygga en dieselhybrid.

Den kommande bilen utgår från konceptbilen Lifecar som visades för två år sedan. Morgan uppger att Lifecar möttes av överväldigande positiva omdömen och att man nu har beslutat att ta projektet vidare från konceptstadiet till en fullfjädrad produktionsbil. Riktigt lika tekniskt avancerad som den bränslecellsdrivna Lifecar blir dock inte Lifecar 2, som den nya modellen ska heta. Morgan satsar i stället på att hålla vikten nere (max 800 kilo) och att utveckla ett effektivt dieselhybridsystem. De nämner följande siffror som riktmärken:

Total räckvidd: 160 mil

Räckvidd (el): 2,4 mil

0-100 km/h: 7 sekunder

Pris: Cirka 480 000 kronor

Som om det inte vore nog med en dieselhybrid berättar Morgan-chefen Charles Morgan för Autocar att det finns planer på ännu mer. Utöver Lifecar 2 är man även i utvecklingsfasen av en ”rolig weekendbil”. Vi har definitivt inte hört det sista från Morgan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!