Foto: Morgan

Morgan Plus Four CX-T är här – i off road-format

Den klassiska brittiska biltillverkaren Morgan är nu det senaste märket att hoppa på off road-trenden med sin nya skapelse Plus Four CX-T. Man kommer dock tyvärr endast tillverka åtta stycken till ett pris på runt två miljoner kronor.

Morgan avtäckte nya Plus Four i fjol där de gamla, traditionella formerna fått sällskap av en tvålitersmotor från BMW på 255 hästkrafter. Modellen skulle enbart produceras i runt 900 exemplar med en prislapp som börjar på 765 000 kronor. Nu gör en ny, ännu mer limiterad (och dyrare), version entré.

Det rör sig om en off road-inspirerad maskin, vilket tilläggsnamnet CX-T indikerar. Bilen har fått en mängd av uppdateringar för att få roadstern att prestera väl i terrängen. Skyddsbur har monterats invändigt och extraljus satts fast ovanpå taket. Två förvaringsväskor får också åka med på var sin sida.

1 av 3: Detaljbild Morgan Plus Four CX-T Foto: Morgan
2 av 3: Detaljbild Morgan Plus Four CX-T Foto: Morgan
3 av 3: Detaljbild Morgan Plus Four CX-T Foto: Morgan

Bak finns det plats för två fullstora reservdäck och bilen kommer utrustad med två resväskor från Pelican, en verktygslåda i aluminium från Zarges och två bränslebehållare på elva liter var från Rotopax. Bilen har 230 millimeters markfrigång och använder sig av samma BMW-motor som originalet.

Föraren kan välja mellan tre olika lägen för differentialen: Road med öppen differential, All-Terrain med 45 procents låsning och All-Terrain Extreme med 100 procents låsning. Som tidigare nämnt kommer företaget endast tillverka åtta exemplar av Morgan Plus Four CX-T och priset kommer landa på drygt två miljoner kronor.

Morgan tar nu emot beställningar och avser att bygga alla åtta bilar före årets slut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!