091122-crown-motbud

Motbud på Volvo

Kinesiska Geely framstår allt mer som den framtida köparen av Volvo PV. Men än är striden inte över. I veckan uppges det svensk-amerikanska konsortiet Crown presentera sitt motbud.

 I slutet av sommaren gick Ford officiellt ut med att kinesiska Geely var deras favorit i förhandlingarna om Volvo Personvagnar. Under veckan som har gått har Geelys ledning varit på besök hos Volvo och bland annat träffat fackliga representanter. Mycket talar därmed för att det i slutänden blir Geely som tar över Volvo. Med Opel-härvan färskt i minnet är det dock alldeles för tidigt att säga något definitivt. Under veckan som kommer kan Volvo-affären dessutom ta en ny vändning – svensk-amerikanska Crown uppges vara färdiga med finansieringen av sitt bud.

Enligt Dagens Industri kommer Crown att presentera sitt bud någon gång under veckan. En tredjedel av kapitalet bakom Crowns bud uppges komma från Sverige, medan konsortiet leds av amerikanen Michael Dingman. Dingman har 21 år i Fords styrelse bakom sig och anses vara expert på omorganiseringar av företag. Som rådgivare har Crown knutit till sig den tidigare Volvo PV-vd:n Roger Holtback.

Geelys Volvo-bud uppskattas till omkring 14 miljarder kronor. Hur mycket Crown är villiga att slanta upp är inte känt men om man får tro DI:s källa så blir det i alla fall inte mindre än Geelys bud.

– Det är ingen mening med att underbjuda. Det vinner man inga segrar på, säger en källa inom Crown till Dagens Industri

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!