090416-motormässan-malmö

Motormässan i Malmö igång – 18 Sverigepremiärer

I dag slog Motormässan i Malmö upp sina portar för att förbli uppslagna till och med söndag. Teknikens Värld är på plats och tar del av bland annat de 18 Sverigepremiärerna.

Torsdag och första dagen för Motormässan i Malmö som i år pågår mellan 16 och 19 april. En hel del folk vimlade runt bland bilarna, men betydligt fler lär det bli till helgen. Det som lockar mest är så klart de 18 bilarna som begår sina Sverigepremiärer här nere i Malmö. Men det finns mycket annat att titta på, bland annat en hel hall full av tillbehör och andra attiraljer, även från motorsportvärlden samt en hel rad två- och fyrhjulingar. I den största hallen (i alla fall sett till takhöjden) huserar KVD Kvarndammen och Teknikens Värld. I hallen står just nu ett hundratal begagnade bilar som ska gå under klubban vid den stora bilauktionen som äger rum på söndag klockan 15.00. Kom dit och fynda om du är i närheten! Bilarna finns att beskåda och skärskåda under alla mässdagar.

Det finns alltså många bilar på mässan, allt från modeller som man nästan obemärkt går förbi till modeller som man måste stanna upp för. De 18 Sverigepremiärerna tillhör sistnämnda kategori. Dessa är följande:

Alfa      Romeo MiTo

Audi      A4 Allroad

Audi      A5 Cabriolet

Audi      R8 V10

BMW      Z4

Ferrari      California

Ford      Focus Bifuel (bensin/gas)

Honda      Insight

Jaguar      XFR

Jaguar      XF Diesel

Land      Rover Freelander 2 Start/stop

Maserati      GranTurismo S Automatica

Maserati      Quattroporte Sport GT S

Mercedes      E-klass Coupé

Mitsubishi      i-MiEV (elbil)

Opel      Insignia Sports Tourer

Seat      Exeo

Volkswagen      Golf GTI

Ska man välja ut två bilar som verkar få mer tid i rampljuset än övriga så får det nog bli BMW Z4 och Mercedes E-klass Coupé. Två hyfsat "vanliga bilar" för "vanligt folk". Det är antagligen det som lockar besökarna, även om Ferrari California och Audi R8 V10 får folk att dregla.

Alfa Romeo MiTo finns att köpa i Sverige

Det är som bekant Sverigepremiär för lilla Alfa Romeo MiTo här nere i Malmö i helgen. Det är dock inte en bil som kommer den vanliga vägen via Olle Olsson Bolagen. I stället är det Lanibil i Helsingborg som plockar in danska lagerbilar. Prisuppgifterna är det många av er läsare som undrat över under en längre tid, här kommer de. För bensinaren 1,4T med 155 hästkrafter får man betala från 219 000 upp till 239 000 kronor beroende på utrustning. Dieseln 1,6 JTD med 120 hästkrafter kostar mellan 225 000 och 239 000 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!