090707-mugen-civic-europa

Mugen utvecklar Civic Type R för Europa

Hondas hustrimmare Mugen är stora på hemmamarknaden men desto mindre kända här i Europa. Anledningen är att de hårdtrimmade Mugen-bilarna sällan letar sig hit. Det kan det bli ändring på nu när Mugen ska utveckla en bil speciellt för den europeiska marknaden.

 Mugen är ett relativt okänt namn för de flesta européer. Hemma i Japan ser det annorlunda ut. Där är Mugen kända som Hondas motsvarighet till Mercedes AMG och BMW:s M-division med flera. Inom kort kan dock även vi européer få upp ögonen för Mugen. Mugen Euro – Mugens europeiska avdelning med säte i Northampton – meddelar att de utvecklar en hårdtrimmad version av Civic Type R speciellt för Europa.

Själva utvecklingsarbetet görs i Japan av Mugen Euro och senare i år ska bilen skeppas över till Storbritannien för tester. Mugen Euro understryker dock att det för närvarande bara rör sig om en konceptbil och att det för närvarande inte finns några planer på fullskalig produktion. Det kan tyckas aningen märkligt med tanke på att bilen i stort sett redan är färdig.

 Honda Civic Type R ”Mugen”  ska nämligen låna den drivlina som sitter i Civic Mugen RR som lanserades för snart två år sedan i Japan. Och det finns milt sagt sämre drivlinor att låna. Civic Mugen RR drivs av Hondas välkända 2,0-liters i-VTEC-motor som är uppskrämd till 240 hästkrafter. Därtill har hela bilen blivit tio kilo lättare. För den europeiska versionen nöjer sig Mugen Euro inte med det. Motorn ska trimmas ytterligare och bromsar, avgassystem och fjädring ska dessutom vässas ytterligare. Än så länge får vi nöja oss med två bilder på prototypen och vi kan se att det även exteriört blir en hel del skillnader mot ”vanliga” Civic Type R.

Läs mer

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!