110517-saab muller thn Foto: Charlie Magee Photography

Muller bad Saab-anställda om ursäkt

Efter några dagars intensivt arbete under sin resa till Kina besökte i dag Saabs styrelseordförande Victor Muller de anställda vid fabriken i Trollhättan. Han bad dem om ursäkt för det som skett och lovade att det aldrig ska hända igen.

Styrelseordförande Victor Muller styrde i dag sin kosa mot Saab-fabriken i Trollhättan. Där informerade han de anställda om läget och vad det nya avtalet med kinesiska Pang Da Automobile innebär.

Dessutom bad han de anställda om ursäkt.

– Han bad så väldigt mycket om ursäkt för att han satt Saab i den här situationen och utsatt oss för den här turbulensen. Den ska aldrig hända igen lovade han, säger Börje Askhem, som tycker det var starkt sagt av Muller, till TT.

– Vi är glada att ha Victor nu när vi inte har Jan Åke. Han ger inte upp i första taget, säger Börje Askhem och syftar på Jan Åke Jonssons officiella avgång som vd på torsdag då Victor Muller tar över posten temporärt.

Vad Victor Muller sa till sina anställda vill Muller själv inte avslöja. Det var mellan honom och de anställda.

På Saabs pressavdelning säger Margaretha Högström att bilproduktionen i fabriken i Trollhättan kommer igång igen om någonstans runt två veckor. Tills i dag har produktionen stått stilla i sex veckor och för varje dag som går blir ytterligare kostsam för Saab. Men pengar är på väg in vilken dag som helst. Motsvarande 270 miljoner kronor pratas det om.

Men Saabs underleverantörer är tveksamma till att Saab får igång produktionen inom två veckor. Enligt dem tar det betydligt längre tid att starta upp efter ett så långvarigt stopp som detta.

– Röret i leveranskedjan är tomt. Att fylla det brukar ta tid, säger Svenåke Berglie som är vd för underleverantörernas branschorganisation Fordonskomponentgruppen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!