100531-saab-92-muller Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Muller letar partner för ny Saab 92

Victor Muller har inte gett upp planerna om en modern version av Saab 92, tvärtom. Spyker-chefen säger i en intervju att han för närvarande lägger allt fokus på projektet och letar efter en partner att dela teknik med.

 Spyker Cars vd Victor Muller har återigen bekräftat planerna på en ny Saab 92. I en telefonintervju med nyhetsbyrån Bloomberg säger Muller att han är på jakt efter en samarbetspartner att dela teknik och plattform med.

– Diskussionerna är redan i full gång och det här kommer att ligga på mitt bord de närmaste 100 dagarna, säger Muller till Bloomberg.

Muller vill inte avslöja vem han har pratat med hittills men han berättar vidare det vi redan vet – att det handlar om en småbil med mycket inspiration från klassiska Saab 92. Bilen ska bli droppformad och väntas bli en konkurrent till bilar såsom Mini Cooper och Fiat 500. Att Muller letar efter en partner att dela kostnaderna med är inget sensationellt, alla gör det. Några av de senaste exemplen på förbindelser inom bilvärlden är Daimler och Renault-Nissan som ska utveckla småbilar tillsammans och Toyota och Tesla som ska utveckla elbilar.

Muller har bjudit på fler nyheter under de senaste dagarna. I samtal med TV4 berättar Muller att man planerar att börsnotera Saab-Spyker, troligtvis i Stockholm. Spykers aktier är för närvarande noterade på Amsterdambörsen men Stockholm är att föredra enligt Muller eftersom 99,5 procent av Saabs verksamhet finns i Sverige.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!