071004-suzuki-x-head

Multibilen Suzuki X-Head

Den ser ut som en liten leksaksbil, men Suzukis konceptbil X-Head är faktiskt en fullskalig bil. Den ska ställas ut på Tokyosalongen som drar igång i slutet av månaden.

Suzuki X-Head är en så kallad cross-utility vehicle som är allt annat än stor. Den tvåsitsiga pickupen mäter drygt tre och en halv meter på längden och under huven finner man en liten och snål motor på 1,4 liter. Även om X-Head mest är tänkt som en stadsjeep för den stilmedvetne, så lämpar den sig bra för offroad-körning med sin höga markfrigång, fyrhjulsdriften och de grova däcken. En massa smarta lösningar är paketerade i bilen, bland annat fack på alla möjliga ställen. Dessutom finns det en campingenhet, kallad The Camper, med två sovplatser i bilen. Kan vara bra att ha om man nu mot förmodan skulle köra fast i skogen eller helt enkelt vill sova under öppen himmel. En räddningsenhet, kallad The Rescue, finns också ombord och fungerar perfekt till räddningsuppdrag, enligt Suzuki själva.

Suzuki X-Head och många andra roliga konceptbilar visas upp för allmän åskådan på Tokyosalongen mellan 26 oktober och 11 november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!