071126-polisen

Mycket tjuvgods och narkotika i trafiken

Under en veckas tid utförde polisen grundligare modeller av trafikkontroller för att upptäcka annan kriminalitet utöver exempelvis fortkörning, rattfylleri och olovlig körning. I samband med kontrollerna som ägde rum över hela landet upptäcktes ett stort antal stöld- och narkotikabrott.

I början av november utvidgade Polisen sina trafikkontroller för att även upptäcka grövre kriminalitet. Kontrollerna skedde över hela landet och bland annat avslöjades en hel del stöld- och narkotikabrott och ett antal efterlysta personer kunde gripas. 

Totalt utfördes över 30 000 utandningsprov över hela landet och 224 personer rapporterades för rattfylleri. Dessutom upptäcktes 111 fall av stöldbrott och 156 fall av narkotikabrott. Totalt åtta efterlysta personer kunde gripas i samband med insatsen. 

-Trafikkontroller leder alltid till upptäckt av många andra brott, säger Mattias Andersson, trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen. 

Trafikkontrollerna sker även underrättelsebaserat, vilket innebär att det är baserat på polisens samlade kunskap inom ett visst område. Kontrollerna har också resulterat i att polisen fått nya underrättelseuppgifter som kommer underlätta deras utredningsarbete i framtiden. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!