110806-trängselskatt

Myndigheter hos kronofogden – ej betalat trängsel- och fordonsskatt

Myndigheter och landsting borde minst sagt föregå med gott exempel och betala räkningar och skatter i tid, men icke. Nu jagar kronofogden bland annat Länsstyrelsen i Stockholm för att inte ha betalat in trängselskatteavgifter.

Att inte betala trängselskatteavgifterna i tid svider så duktigt i plånboken att det är något man knappast frivilligt slarvar med. Och skulle man nu inte betala trots påminnelser kommer kronofogden efter en och det är just vad som inträffat då Länsstyrelserna i Stockholm respektive Östergötland inte betalat trängselskatten de är skyldiga. Även Stockholms stad och Stockholms läns landsting har obetalda trängselskatteavgifter och fordonsskatter som gör att kronofogden har tagit upp jakten.

Borde inte myndigheter som står över folket föregå med gott exempel i stället för att låta det gå så långt som till kronofogden? Man kan i alla fall tycka det.

Att betala fordonsskatten en dag för sent kostar dig 100 kronor i straffavgift. Blodigare är det däremot att missa betala trängselskatten med en endaste dag, så det är inget att rekommendera. Undertecknad har själv betalat in trängselavgift på 20 kronor en dag för sent vilket renderade i en straffavgift på 500 kronor några dagar senare. Eller snarare 1 000 kronor då 140 kronor för den andra bilen också nådde Transportstyrelsens konto en dag för sent.

Svidande straffavgifter som får betalas med pengar från egen plånbok. Samma plånbok (din och min) som får betala straffavgifterna som myndigheterna drar på sig.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!