080918-lamborghini-gt

Mystisk Lamborghini är ny GT-vagn

I går visade vi en mystisk bild på en hemlighetsfull Lamborghini. Utan några som helst avslöjanden från den italienska supersportbiltillverkaren har det nu kommit fram uppgifter som säger att bilen är en ren GT-vagn à la Panamera.

Bilden som du ser ovan är den Lamborghini släppte i förrgår och som visar mittutblåsen på en ny modell från den italienska tjuren. Någon information om bilen fick vi inte mer än att den ska visas på Parissalongen nästa månad.

Nu har dock InsideLine kommit över en del fakta om vad det rör sig om, via sina italienska källor med insyn i Lamborghini.

Enligt dem handlar det inte om någon vässad version av Gallardo eller Murciélago, som det först spekulerades om, utan en helt ny fyrdörrars GT-vagn som sägs vara fullproppad med lyxiga attribut. Med detta vill Lamborghini slå sig in i ett annat lyxigare segment än det vanliga supersportbilssegmentet. Direkta konkurrenter sägs vara bilar som Porsche Panamera och Aston Martin Rapide samt BMW:s kommande fyrdörrarscoupé baserad på CS Concept och Audis kommande A7.

Rykten de senaste dagarna pratade varmt om att bilen är besläktad med Panamera tack vare Lamborghinis kopplingar till Audi. Detta är dock något som är helt otänkbart för italienarna som ser Porsche som rivaler. I stället är denna nya Lambo baserad på samma arkitektur som Audi R8 vilket inte kan ses som helt fel.

Medan Lamborghini tiger som muren när det gäller bilens kraftkälla så avslöjar de italienska källorna att Gallardos V10 har en självklar plats under huven samt att Murciélagos V12 också kan vara påtänkt. Några sexor kommer inte på fråga, däremot en nyutvecklad V8-motor till instegsmodellen. Motorn är för övrigt placerad fram på bilen, dock bakom framaxeln.

Om InsideLines källor har servat oss med rätt uppgifter eller inte återstår att se. Om knappt två veckor har vi svaret.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!