060110_trangsel_eriksson Foto: Miljöpartiet

Någon kör med Peter Erikssons regnummer

Miljöpartiets språkrör, Peter Eriksson, har blivit felaktigt debiterad för trängselskatt. Någon åker med hans registreringsnummer. - Min bil står ju parkerad i Norrbotten, säger han till Stockolm City.

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson har blivit felaktigt debitrad för trängselskatt, det skriver tidningen Stockholm City. 

Förra veckan var det någon som körde med hans registreringsnummer, trots att han inte fått sina registreringsskyltar stulna. Det handlar istället om dekaler, utformade som en registreringsskylt med Peter Erikssons nummer på. Sådana har funnits att beställa från en sida på internet sedan en tid. Nu har han överklgat skattebeslutet.

- Det är nog inga problem att bevisa att jag inte åkt igenom, min bil står parkerad i Norrboten, säger han.

Den ansvarige för dekalerna, Martin Borgs, tycker inte att han är medskyldig till Erikssons feldebitering.

- På hemsidan har jag klart och tydligt skrivit att de inte får användas som nummerplåtar. Det är tänkt som en protest med humorn som vapen, säger han till Stockholm City.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!