070916-veyron-pur-sang

Nakna Bugatti Veyron ”Pur Sang”

På Frankfurtsalongen visar Bugatti upp en specialversion av sin hypersnabba Veyron. Denna ”Pur Sang” saknar lackering och blottar i stället bilens vackra kolfiber- och aluminiumdelar.

Bugatti Veyron EB 16.4 ”Pur Sang”, som är bilens fullständiga namn, tillverkas endast i fem exklusiva exemplar. Inte ens ett dygn hann gå efter premiärvisningen förrän alla exemplar var sålda. De fem köparna fick betala det nätta priset på kanppt 13 miljoner kronor och då ingår inte ens momsen eller leveransen av bilen.

Mycket är unikt på Veyron ”Pur Sang”. Dels är exteriören naken i sin aluminium- och kolfiberlook, men interiören har samma nakenhet i samma material. Både aluminium- och kolfiberdelarna är specialbehandlade, annars hade bilen sett hemsk ut efter ett tags användning. Fälgarna är dessutom unika för modellen och så klart läckerheter bara för sig. Prestandasiffrorna jämfört med vanliga Veyron lär vara något bättre eftersom bilen väger nästan 100 kilo mindre. Vanliga Veyron gör som bekant 0-100 km/h på cirka 2,5 sekunder och toppar en bit över 400 km/h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!