Nanoflowcell Quantino – en elbil med 100 mils räckvidd

Nanoflowcell visar nytt elbilskoncept som ska klara en räckvidd på upp till 100 mil. Kan det bota räckviddsångesten?

Nanoflowcell, det Liechtenstein-baserade företaget som på förra årets Genève-salong visade upp konceptbilen Quant e-Sportlimousine, en stor elbil med fyra motorer som tillsammans levererar 925 hästkrafter och 11 600 newtonmeter.

På årets bilsalong i Genève ska de visa upp en ny konceptbil, lilla Quantino mäter 391 centimeter på längden, rullar på 22-tumsfälgar och erbjuder en 2+2 säteskonfiguration. Drivkraften kommer liksom hos storebror från fyra elmotorer, en vid varje hjul. Men i Quantino är effekten en aning lägre, varje motor levererar 34 hästkrafter vilket ger en total effekt på 136 hästar. Effekt som enligt Nanoflowcell ska klara att nå en toppfart på över 200 km/h och har en uppskattad räckvidd på 100 mil, helt utan utsläpp. Energin till motorerna kommer från ett så kallat flödesbatteri innehållandes en elektrolyt, hur ett sådant fungerar kan du se i filmen nedan.

Designmässigt påminner dock Quantino om något som undertecknad ritade som barn. Mer om konceptbilen Quantino kommer när bilsalongen i Genève drar igång i början av mars.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!