Nästa Corvette visas i Detroit i januari

Dagens generation av Chevrolet Corvette kom redan 2005, och med sju år på nacken är modellen redo för pensionering. Och en ny Corvette är på ingång, det kommer att visas i Detroit den 13 januari.

Chevrolet Corvette får sägas vara ett av de mest klassiska modellnamnen inom amerikansk bilindustri. Med sina sex generationer, sedan 1953, har modellen tillverkats i över en miljon exemplar. Den senaste av dessa, Chevrolet Corvette av generation sex, C6 kallad, har tillverkats sedan 2005. Sju år är en pensionsmogen tid i dagens bilvärld, och visst är en efterträdare på gång.

Chevrolet har nu avslöjat att nästa generation Corvette kommer att visas i Detroit, den 13 januari nästa år. Samtidigt har man avslöjat den nya logotypen, baserad på samma tema av korslagda flaggor, men (som traditionen påbjuder) med en modernare touch än förra. Vill du se utvecklingen av Corvettes logotyper, kika i bildgalleriet nedan. Ännu längre ner hittar du också ett bildgalleri på gamla Corvette-modeller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!