060130_toyota_camry Foto: Toyota

Nästa generation Toyota Camry är här

Toyota Camry, USA:s mest sålda personbil, kommer i nye generation. I den nya kommer bland annat elhybridmotor finnas som alternativ. Men Camry kommer inte till Sverige.

USA:s mest sålda personbil, Toyota Camry, kommer i ny generation men inte tilll Sverige. Med bensin- och hybridmotor kommer en helt ny version av bilen där allt från bottenplatta till kaross utvecklats.

Bensinmotorn kommer i två versioner. En rak fyrcylindrig på 2,4 liter som ger 158 hästkrafter och en V6 på 3,5 liter som ger 268 hästkrafter. Elhybridmotorn kommer upp i 192 hästkrafter och en bränsleförbrukning på 0,6 l/mil.

Camry tillverkas i åtta länder och har sålts i över 10 miljoner exemplar sedan 1980. USA är den överlägset största marknaden där Camry sålt mest av alla modeller åtta av de senaste nio åren. Totalt rullar omkring fem milljoner Camry i USA. I Sverige finns det omkring 4,1 miljoner bilar från samltiga fabrikat.

Toyota Camry slutade säljas i Sverige 2004 och ersattes av Toyota Avensis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!