Mercedes A-klass Cabriolet Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Nästa Mercedes A-klass kan komma som cab

Vi vet redan att flera olika karossvarianter planeras på basen av nästa generation Mercedes A-klass. Nu gör nya uppgifter gällande att modellen även kan komma som cabriolet.

Att nästa generation Mercedes A-klass är på gång vet vi sedan tidigare. Vi har sett bilen i konceptversion i våras och syskonmodellen B-klass har redan presenterats. Utöver de planerade tre- och femdörrarsversionerna av A-klass vet vi också att produktstrategerna i Sindelfingen har planerat en coupéliknande "Mini-CLS" på samma plattform. Uttalanaden från Mercedes vd Dieter Zetsche har också kunnat avslöja att en liten suv, som ska konkurrera med BMW X1, kan vara på väg på samma bottenplatta.

De senaste uppgifterna, som presenteras av brittiska AutoExpress, gör gällande att utöver denna skara bilmodeller så är även ytterligare en modellvariant under utveckling. Det handlar om en cabrioletversion av A-klass, som ska konkurrera med bilar som Audi A3 Cabriolet, Volkswagen Golf Cabriolet och, förstås, BMW 1-serie Cabriolet. Mercedes saknar just nu en utmanare i segmentet, något som man säkerligen vill rätta till.

Precis som övriga modeller med A-/B-klass-bottenplattan under skalet kommer bilen att bli framhjulsdriven med en multilänkbakaxel. Det fällbara taket kommer förmodligen att bli av tyg, och inte av plåt som på många övriga taklösa Mercedesvagnar. Anledningen till det är att det är både billigare, lättare och mindre utrymmeskrävande med tyg än med plåt.

Under skalet blir annars det mesta likt övriga A-klassprogrammet, där vi förväntar oss bensinare på 1,6 liter och två liter, den sistnämnda med hela 200 hästkrafter, samt en diesel på 1,8 liter. Om det kommer någon AMG-version av cabrioleten återstår dock att se. I vilket fall kommer nog premiären för A-klass Cabriolet att få vänta lite jämfört med vanliga A-klass, och förmodligen får vi inte se den, ifall uppgifterna stämmer, förrän tidigast under andra halvan av 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!