Nissan Leaf

Nästa Nissan Leaf får 40 mils räckvidd

Nissan Leaf är en av de bäst säljande elbilarna just nu men snart är det dags för en ny generation. Och den ser ut att bli kraftigt förbättrad. Nästa Nissan Leaf kan få upp till 40 mils räckvidd.

Nissan har rönt stora framgångar med sin helt eldrivna Leaf men nu har modellen blivit fyra år gammal och ersättaren ligger inte alltför långt fram i tiden. Nissans vd Carlos Ghosn medverkade nyligen i japansk tv där han avslöjade att nästa generation Leaf kommer att ha kapacitet för en räckvidd på upp till 40 mil.

Nuvarande Nissan Leaf har en officiell räckvidd på 19,9 mil i EU-körcykeln och den fördubblade räckvidden som Ghosn pratar om ska bli möjlig tack vare ny batteriteknik. De nya batterierna ska inte vara större men ändå ha dubbelt så hög kapacitet, mer än så har Nissan inte avslöjat.

Andy Palmer, nu vd för Aston Martin men fram till september i år chefsstrateg på Nissan, har tidigare berättat att nästa Leaf kommer att få helt ny design. Nästa Leaf kommer, till skillnad från den nuvarande modellen, att få en relativt konventionell design som inte ska sticka ut lika mycket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr