080124-corsa-usa

Nästa Opel Corsa byggs i USA

Nästa generations Opel Corsa kommer att byggas i USA. Det starka suget efter små bilar i USA, tillsammans med den starka euron gör att GM i framtiden ska tillverka Corsa i USA.

Suget efter bränslesnåla bilar är stort i USA. Marknaden nästan skriker efter bilar i de mindre storleksklasserna och tillverkarna gör sitt bästa för att möta efterfrågan. Istället för att utveckla en ny modell anpassad för den nordamerikanska marknaden gör GM det enkelt för sig. Opel Corsa ska presenteras för det amerikanska folket. I det stora landet i väst kommer lilla Corsa däremot att gå under familjenamnet Saturn.

Det finns dock vissa problem för GM. Den, i förhållande till dollarn, starka euron gör att Corsa skulle bli alldeles för dyr att importera från Europa. Lösningen på problemet blir att GM i framtiden ska tillverka Corsa på hemmaplan. Högsta hönset på GM, Bob Lutz säger till Automotive News Europe att GM gärna vill sälja Corsa som en Saturn i USA, men de vill absolut inte importera den från Europa. Den amerikanska marknaden kommer emellertid att få vänta ett par år på Corsa. Den nuvarande modellen förväntas inte bli avlöst förrän 2012.

GM är inte ensamma om att amerikanisera en europeisk bilmodell. På Detroitsalongen visade Ford upp ett koncept av kommande Fiesta anpassad för den amerikanska marknaden, som där kommer att kallas Verve.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!