100518-vw-beetle-design

Nästa Volkswagen Beetle?

Volkswagen Beetle, bubblan, går ur produktion senare i år men en efterträdare är på gång. Volkswagen har ännu inte avslöjat något om den nya bubblans design men kanske blir det någonting i den här stilen.

 Den fristående designern David Cardoso har uppenbarligen tröttnat på att vänta på en ny bubbla. En uppföljare till nuvarande VW Beetle är på gång och tidigare uppgifter pekar mot att en lansering kan ske 2012 eller redan 2011. Men tyskarna har lyckats dölja sina planer väl, än vet vi inte alls hur den nya bubblan kan komma att se ut. Kanske blir det något i stil med Cardosos förslag.

Cardosos datorillustrationer visar en bil som utan tvekan är en bubbla med sina kraftigt markerade hjulhus och glosögda uppsyn. Men Cardoso har flyttat runt lite på plåten, taklinjen är en annan och bilen har fått ett mer framtungt utseende än nuvarande Beetle. De trendriktiga LED-lamporna både fram och bak bidrar till att ge en modern look.

Nästa Beetle kan bli högintressant sett till motorerna. Originalet särskiljde sig från mängden med sin luftkylda motor och med tanke på att VW utvecklar både små förbränningsmotorer och elalternativ kan nästa Beetle bli nydanande under huven.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!