Nevs Saab 9-3 är helt klar

Elbilsföretaget Nevs sägs nu vara helt färdiga med utvecklingen av sin version av Saab 9-3. Den nya bilen kommer att säljas med Saab-texten i fronten och med konventionell drivlina. Men produktionsstarten dröjer.

Namnet till trots kommer Nevs, National Electric Sweden, första bilmodell inte att vara eldriven. Sveriges Radios nyheter P4 Väst rapporterar nu att Nevs är färdiga med utvecklingen av gamla Saab 9-3.

 – Den första bilen som vi lanserar är klar, men sedan jobbar vi redan nu med nästa generation av den. Det är en kontinuerlig utveckling. Vi jobbar också med våra första elbilar där vi har färdiga prototyper, säger Nevs vd Mattias Bergman till P4 Väst.

 Det handlar om en försiktigt uppgraderad version av den 9-3 som Saab Automobile tillverkade fram till nedläggningen.

 – Du kommer känna igen dig mycket. Det är samma grundarkitektur i den och sedan är det en viss facelift, så du kommer fortfarande känna att det är en ny Saab du köper, säger Bergman till P4 Väst.

 Mattias Bergman är tillförordnad vd för Nevs och han leder just nu ett företag som växer fort. Antalet anställda är snart uppe i 500 och någon gång senare i år ska fabriken startas. Startdatumet dröjer dock eftersom avtalen med de cirka 500 underleverantörerna ännu inte är färdiga. Elbilsversionen av 9-3 ska lanseras nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!