New York-senator vill ha förbud mot spinners

Nu är det slut med flashiga fälgar i New York, i alla fall om senator John Sabini får bestämma. Han förklarar i ett lagförslag att så kallade spinners är trafikfarliga och inte bör tillåtas i staten New York.

Spinners kallas de fälgar som har en yttre del som snurrar trots att bilen står stilla. En ganska vanlig pryl i vissa stylingtokiga delar i USA. Många spinners är väldigt välgjorda och drar ofta till sig mycket uppmärksamhet av såväl fotgängare som andra bilister. Detta vill nu John Sanbini sätta stopp för eftersom han anser att de är en trafikfara. Så kan det mycket väl vara men det underliga med förslaget är att Sanbini inte hänvisar till någon utredning, forskning eller ens undersökning utan går helt på sin egen tro och erfarenhet.

Stylingföretagens organ SEMA säger att förslaget låter konstigt och att ingen särskild bildel tidigare har behandlats av amerikansk lag och de tror inte att förslaget går igenom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!