080126-audi-r8-spyder-cab

Nio dagar till öppen Audi R8

Den tredje februari är det årets sport- och tv-evenemang i USA. Mer intressant för alla oss bilfreaks är att Audi under evenemanget ska visa upp sitt senaste tillskott i R8-familjen, antagligen i konceptform.

Audi R8 rullar redan vägarna sedan snart ett år tillbaka. På Detroitsalongen premiärvisade Audi nya R8 V12 TDI, en diesel med monstervrid. Nu är det dags för tredje versionen av Audi R8, allt enligt Audi USA som på en microsite trycker lite extra för den 60 sekunder långa reklamfilm (baserad på Gudfadern) som de ska sända i reklampausen under finalen i amerikansk fotboll, Superbowl. Med andra ord når reklamfilmen ut till 140 miljoner människor under en och samma gång. För denna bästa och mest eftertraktade sändningstid (antagligen världens mest kända också) kostar det runt sex miljoner dollar… makalöst för 60 sekunder!

Vad är det då Audi ska visa oss under reklampausen? Det berättar de inte för oss på micrositen, men rykten florerar till höger och vänster på Internet. De flesta pekar på att det blir en öppen version av R8 som ska visas upp, som en så kallad targa-modell. Men det är ingen som vet, mer än Audi. Det skulle rent hypotetiskt kunna vara V10-versionen av R8, du vet den som har brunnit upp ett antal gånger under tidigare tester. Men mest troligt är det att det är den öppna versionen som ska visas. Vad bilen kommer att få för tilläggsnamn är också skrivet i stjärnorna. Blir det Spyder? Nja, Audi vill nog inte röra Lamborghinis beteckning för öppna vagnar. Spider kan det inte bli, det använder ju Ferrari och Alfa Romeo. Närmast till hands ligger alltså Roadster, men samtidigt är ju Audis roadsterbilar helt öppna, inte av targa-modell. Targa är också uteslutet som modellbeteckning, för i så fall skulle man ge sig på ett varumärke som Porsche har rättigheterna till.

Så mycket vet vi i alla fall att Audi betalar massor av pengar för att visa upp en ny R8-version under Superbowl-finalen, vilket tyder på att modellen måste vara speciell. Vi får helt enkelt vänta ut de nio dagarna för att få svaret.

Bilen på bilden nedan är en illustration över hur en R8 Spyder/Roadster kan komma att se ut. Bilden spreds tidigare på Internet i tron att den var officiell, men det var någon som spelade folk ett spratt helt enkelt. Men den ligger kanske ändå nära verkligheten?!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!