070316_nissan

Nissan 350Z uppgraderad igen

Så sent som förra året fick Nissan 350Z uppgraderad motor med nya hästkrafter. Nu är det dags igen.

Den nya V6-motorn tillhör den så kallade VQ-generationen. Volymen är alltjämt 3,5 liter men effekten har ökat till 313 hästkrafter (280 vid lansering, 300 från förra året)  vid 6 800 r/min. Maxvarvet har stigit med 500 r/min till 7 500 r/min och maximalt vridmoment uppgår nu till 358 Nm vid 4 800 r/min. Nära 80 procent av motorns viktigaste delar är helt nykonstruerade.

Motorn har utrustats med dubbelt insugssystem och systemet för variabel ventilstyrning har fått bredare arbetsområde. Förbättringar av grenröret har resulterat i minskat mottryck i avgassystemet. En annan nyhet är en ram i motorns nedre del för reducering av vibrationer. 

Trots alla förändringar är bilens vikt och bränsleförbrukning oförändrade medan motorns tyngdpunkt sänkts med 15 mm.

Trots lägre tyngdpunkt är den nya motorn lite högre. Det har medfört att 350Z fått ny motorhuv med mer markerad puckel i stället för längsgående karossveck. Annat visuellt är de tre nya karossfärgerna Temper Orange, Precision Grey och Night Blue. 

I kupén märks den nya klädseln Frost Grey. Av viktigare karaktär är det faktum att stolarna fått aktiva nackskydd.

Sist men inte minst, Bridgestone Potenza RE050A har blivit de nya standarddäcken. Nya 350Z och 350Z Roadster kommer till Sverige i juni. Nytt pris ännu okänt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!