Nissan återupptar produktionen

Efter nästan tre veckors produktionsstopp sätter Nissan åter igång arbetet i fem av sex japanska fabriker.

Den 19 oktober stoppade Nissan produktionen i sina sex fabriker i Japan (inte fyra av sex som vi skrev då). Anledningen var att de under flera års tid anlitat icke-auktoriserad personal vid slutbesiktning av bilarna. Utöver produktionsstoppet tvingades de även återkalla 1,2 miljoner bilar i hemlandet.

I måndags meddelade Nissan att de under tisdagen ska återuppta produktionen i fem av sex japanska fabriker. Endast fabriken i Kyoto kommer att fortsätta stå stilla.

I samband med beskedet ursäktade sig Nissan för de eventuella besvärligheter som kunder och aktieägare kan ha upplevt på grund av deras försumligheter.

Produktionsstoppet, som även berörde Infiniti och Datsun, ser ut att bli kostsamt för Nissan. Enbart sett till oktober månad, då fabrikerna stod stilla i tolv dagar, tappade märken 55 procent av sin försäljning i Japan i jämförelse med samma månad föregående år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!