100901-nissan-murano-cab

Nissan bekräftar Murano Cabriolet

Det var inget galet rykte. Nissan tänker faktiskt såga taket av sin suvmodell Murano och sälja den till kunder. I november blir det premiär för ”världens första fyrhjulsdrivna crossover cabriolet.”

 Sedan några år tillbaka har det florerat ett rykte om att Nissan ska förvandla den fyrhjulsdrivna suvmodellen Murano till en fyrsitsig cabriolet. Ryktet har gång på gång avfärdats som just ett rykte men uppgifterna har likväl dykt upp på nytt i flera vändor. Nu visar det sig att det inte är något rykte utan fakta, Nissan Murano ska faktisk bli cabriolet.

Nissan bekräftar i ett pressmeddelande att en bil som heter Nissan Murano CrossCabriolet ska visas på bilsalongen i Los Angeles i mitten av oktober. Enligt Nissan är det världens första fyrhjulsdrivna cabrioletcrossover. I dagsläget får vi dessvärre inte veta mer än att den, förmodat väldigt udda modellen, ska börja säljas tidigt nästa år.

Till Los Angeles skickar Nissan även Ellure – en konceptbil som sägs bidra med ”en ny dimension till den traditionella sedanformen.” Höstens stora bilhändelse är utan tvekan salongen i Paris i början av oktober och efter en så stor tilldragelse brukar det uppstå ett tillfälligt vakuum i bilvärlden, men redan nu ser vi fram emot november och bilfesten i Los Angeles.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!