090402-extrem-nissan-gtr

Nissan-chef bekräftar värsting-GTR

SpecV-versionen av Nissan GT-R är förmodligen en av de allra hetaste bilar Nissan någonsin har åstadkommit. Det är den dock inte länge till. Nissans chefsingenjör avslöjar att en ännu mer extrem GT-R är på väg.

 När Nissan alldeles i början av året presenterade GT-R SpecV var det kanske många som blev aningen besvikna. Visst hade Nissan lättat GT-R med hjälp av kolfiber och ytterligare förbättrat väghållningen genom nya däck och dämpare från Bilstein, men någon stor effektökning var det inte tal om. Nu har Kazutoshi Mizuno, chefsingenjör vid utvecklingen av GT-R, förklarat varför GT-R SpecV inte blev lika het som väntat.

I samband med en provkörning av GT-R SpecV fick InsideLines reportrar det förklarat för sig att bilen de just hade kört inte alls är tänkt att vara den värsta GT-R-versionen. Enligt Mizuno är en mycket värre GT-R under utveckling. Han ville dessvärre inte avslöja något om vilken prestanda bilen skulle få eller vad den kan komma att heta. Rykteskarusellen på webben pekar dock mot att Nissan kan tänkas lansera en gatanpassad modell baserad på Nissans Le Mans-racer i GT1-klassen. De två bokstäverna ”LM” skulle i så fall bli beteckningen som visar att det är allt annat än en vanlig GT-R som kommer farandes. Effekten väntas höjas rejält till bortåt 600 hästkrafter och 700 Nm i vridmoment. Produktionen av en kommande värsting-GT-R blir troligtvis högst begränsad och priset lär med råge överstiga SpecV-modellen, som för övrigt är allt annat än billig. Priset för en SpecV i Japan är nästan dubbelt så högt som för en vanlig GT-R.

TV-TV

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!