Nissan Friend-Me

Nissan Friend-Me – för nattlevande ungdom

Nissan visar konceptbilen Friend-Me i Shanghai och de är väldigt specifika med vilka som är målgruppen. Friend-Me är bilen för kinesiska män i 20-årsåldern som umgås med sina vänner på kvällarna.

Av de många udda och väldigt speciella konceptbilar som står utställda på bilsalongen i Shanghai är Nissans Friend-Me en av de mer sansade. Flödande karossformer och en hybriddrivlina är en beskrivning som skulle kunna passa in på de flesta av de senaste årens konceptbilar och gör det även på Friend-Me. Men Nissan vill så mycket mer än så med sin nyaste konceptbil.

 I presentationen av konceptbilen kan man läsa att Friend-Me är framtagen med specifikt för en generation kineser som kallas Bālínghòu, vilket syftar på kinesiska ungdomar födda på 1980-talet. Bālínghòu-generationen kom till då Kina tillämpade enbarnspolitiken och enligt Nissan innebär det att dessa individer, i synnerhet de unga männen som har vuxit upp utan syskon i hemmet, är i behov av att umgås med sina vänner ute på stan. Och eftersom detta oftast görs efter mörkrets inbrott har Friend-Me byggts för att se så bra ut som möjligt i mörker.

 Bālínghòu-generationen uppskattas bestå av cirka 240 miljoner kineser som nu har kommit upp i arbetsför ålder och har gott om pengar, det vill säga en åtråvärd målgrupp för biltillverkarna. Om du är en man född på 1980-talet utan syskon, känner du dig träffad av Nissans Friend-Me-koncept?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!