Bugatti Veyron SuperSport, Porsche 911 Turbo S och Nissan GT-R

Nissan GT-R får stryk till sist

Nissan GT-R imponerar ideligen. Men nu har amerikanska Road and Track hittat ett sätt att sätta den kaxiga japanen på plats. Dock behövdes det två verkliga supersportbilar för att lyckas.

För en vecka sedan fick vi se hur Nissan GT-R vann över tio potenta sportbilar – bland annat Ferrari 458 Italia – i ett dragrace över kvartsmilen. Nu finns ytterligare en film som visar hur potent Nissan GT-R är, trots att den kommer till korta mot det mäktiga motståndet. Nissans raket ger mäktiga 530 hästkrafter och 612 newtonmeter, siffror som skrämmer livet ur de flesta supersportbilar.

 Men de nya, betydligt dyrare motståndarna är inte lättskrämda. Ena bilen är Porsches flaggskepp Turbo S som även den har fyrhjulsdrift, 530 hästkrafter, likvärdig tjänstevikt men något högre vridmoment (700 newtonmeter med overboost). På pappret gör Porschen 0-100 km/h på 3,3 sekunder, 25 hundradelar långsammare än GT-R.

 Den andra motståndaren är bilvärldens än så länge ohotade konung, nämligen Bugatti Veyron SuperSport som har galna 1200 hästkrafter, lastbilslika 1500 newtonmeter och som – när de fyra turboaggregaten laddar för fullt – accelererar 0-100 km/h på 2,5 sekunder.

 Hur Nissan GT-R står sig mot de båda konkurrenterna i 0-96 km/h, 0-160 km/h, kvartsmilen samt 0-258 km/h kan du se i filmen nedan. Tror du att Veyron SuperSport är så ohotad som man kan misstänka?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!