Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo avslöjad – 7,09 runt Ringen!

Nissans Nismo-version av GT-R ska inte presenteras förrän i morgon, men redan nu har de första bilderna läckt ut tillsammans med andra smaskiga detaljer.

Nissan GT-R är redan en riktigt snabb och potent supersportbil som med sina 550 hästkrafter avverkar 0-100 km/h på sanslöst låga 2,7 sekunder. Men Nissans ingenjörer är inte på något vis nöjda med det, därför presenterar nu den japanska biltillverkaren GT-R Nismo. Presenterar och presenterar, bilderna och uppgifterna nedan är avslöjade. Presentationen är inte förrän i morgon.

Nissan GT-R Nismo har samma dubbelturbomatade V6-maskin som i vanliga GT-R. Men tack vare nytt insug, större turboaggregat, nytt avgassystem samt förändrad tändning han man kunnat skruva upp effekten till 595 hästkrafter och vridmomentet till 650 newtonmeter (632 i vanliga GT-R).

 Nissan skulle kunna pumpa upp motorn ännu mer, men de menar att växellådan inte skulle klara av kraften.

Ett banpaket finns att välja till sin GT-R Nismo. Det innehåller en rad olika kolfiberdetaljer exteriört som sänker bilens tjänstevikt med 65 kilo. Dessutom innebär banpaketet ännu vassare chassi med bland annat justerbara Öhlins-dämpare.

 Med detta banpaket monterat har Nissan GT-R Nismo klarar av Nürburgrings nordslinga på 7 minuter, 8 sekunder och 69 hundradelar. En väldigt bra tid som i princip får allt motstånd att se blekt ut, inklusive vanliga GT-R. Dock rår den inte på Porsche 918 Spyder som är under sju minuter med 6,57.

Något pris är inte offentliggjort, men med banpaketet monterat sägs GT-R Nismo kosta mindre än 200000 dollar (drygt 1,3 miljoner kronor).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!