Nissan GT-R

Nissan GT-R Nismo bekräftad

Nissan satsar stort på sin prestandaavdelning Nismo som nu lanseras i Europa. Nu presenterar Nissan den nästan skrämmande nyheten att redan toksnabba GT-R ska trimmas av Nismo.

Nismo ska inte längre bara vara en angelägenhet för hemmamarknaden. Nu ska Nissans motorsportavdelning bli ett känt namn även i Europa och USA. Först ut är Juke Nismo tätt följd av 370Z Nismo. Men det är förstås inte allt, Nissan planerar att lansera en ny Nismo-modell varje år fram till 2016 och den vi alla hoppas på är ju förstås GT-R Nismo, och nu får vi veta att vi inte behöver vänta länge.

 Genom ett pressmeddelande berättar Nissan att nästa Nismo-produkt efter Juke och 370Z blir GT-R. Nyheten avslöjas i samband med att Nismos nya globala huvudkontor med 180 anställda invigs utanför Yokohama i dag.

 – Det vore otänkbart för oss att utveckla en serie Nismo-bilar men lämna GT-R utanför. GT-R Nismo kommer att bli något speciellt och jag kan knappt vänta på att få köra den, säger Nissans vd Carlos Ghosn.

 GT-R Nismo blir förstås flaggskeppet i Nismo-uppställningen och kommer att finnas hot återförsäljare från och med 2014.

 – Vi vet att entusiaster runt om i världen gärna vill veta mer om kommande GT-R Nismo men det är för tidigt att avslöja några detaljer just nu. Fansen kan vara säkra på att vi kommer att tillämpa all vår motorsportexpertis för att skapa en GT-R Nismo värd namnet, säger Shoichi Miyatani, vd för Nismo.

 GT-R Nismo kommer att utvecklas från 2013 års GT-R och som vi vet är den redan i standardutförande en imponerande bil. Den dubbelturbomatade V6-motorn ger numera 550 hästrafter och gör att GT-R gör 0-100 km/h på 2,7 sekunder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!