Nissan GT-R Nismo uppdateras

Nissans prestandaversion av prestandabilen GT-R genomgår en hel del förändring inför modellår 2017. Här är uppdaterade Nissan GT-R Nismo.

Nissan presenterade en uppdaterad version av GT-R för ett par månader sedan. Uppdateringen kan ses som den största hittills eftersom inte bara motorn har fått mer effekt (vilket den har fått flertalet gånger tidigare vid årsmodellsskiften) utan också ett nytt utseende med nya front och förändrar interiör. Nu är turen kommen till banorienterade prestandaversionen GT-R Nismo som får ta del av samma typ av förändringar, men med vissa skillnader. Exempelvis har den en aggressivare front med, precis som förut, rödmarkerad splitter, stötfångare i kolfiber och bredare DRL-varselljus eftersom frontens flanker skiljer sig i utförandet. Även interiört finns det nyheter i form av omgjord instrumentbräda, ny mittkonsol, ny och större infotainmentskärm, ny ratt och uppdaterade Recaro-stolar.

Medan vanliga GT-R har fått 20 extra hästkrafter har Nismo-versionen inte ökat alls i effekt. 600 hästkrafter och 652 newtonmeter ur den 3,8 liter stora och dubbelturbomatade V6:an kvarstår. Därmed får vi förmoda att även prestandan är densamma som tidigare, det vill säga 0-100 km/h på 2,8 sekunder och toppfart på 315 km/h.

Vad Nissans ingenjörer däremot har gjort är att uppgradera diverse komponenter, exempelvis stötdämpare och fjädrar vilket ska ge två procents bättre kurvtagningsförmåga. Även huven har gjorts styvare än tidigare för att den inte ska deformeras vid väldigt höga farter.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av Nissan GT-R Nismo

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!