Nissan GT-R slår rekord på 402 meter

Under torsdagen började en video cirkulera på bloggosfären, föreställande en Nissan GT-R som helt i originalskick betade av sträckan 402 meter på 10,87 sekunder. Vi har filmen.

Det fanns en tid då bilar som satte tider under tolv sekunder på den klassiska accelerationssträckan 402 meter var långt ifrån originalskick alternativt hade en prislapp på alltför många tusenlappar. Men, som de som är bekanta med Nissan GT-R redan känner till, har det främsta signumet för bilen varit ”bang for the buck” –superbilsprestanda för överkomliga pengar. 

 Till årets tappning av bilen har motoreffekten ökat till 550 hästkrafter och 627 newtonmeter ur den 3,8 liter stora dubbelturbo-V6:an.

 Det är denna GT-R som personerna bakom hemsidan dragtimes.com ställt upp mot en Corvette Z06. Dessvärre missade Corvette-föraren en växel men GT-R:en lyckades ohindrat ta sig över mållinjen 402 meter längre bort, på tiden 10,87 sekunder vid en hastighet på 201,59 kilometer i timmen.

 Dragtimes-teamets fjolårs-GT-R behövde 11,07 sekunder för samma sträcka, vilket de själva förklarar beror på den extra effekten samt Nissans uppdaterade launch control-system LC5. 0-100 uppmättes till 2,7 sekunder och i startögonblicket pressades föraren tillbaka med en kraft på 1,3 G.

 Läs mer om rekordrepan på Dragtimes hemsidaeller se den med egna ögon i videoklippet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!