090715-nissangtr-specv-eu

Nissan GT-R SpecV kommer till Europa

Värstingjapanen kommer till Europa. Nu bekräftar Nissan att den hårdtrimmade GT-R SpecV, som hittills varit förbehållen japanska kunder, ska säljas även i Europa.

När Nissan presenterade GT-R SpecV strax efter årsskiftet var det nog många här i Europa som blev gröna av avund. Den upphottade japanen lockade med mycket kolfiber, minskad vikt och även några extra hästkrafter. Dessvärre fick vi noga förklarat för oss att den bara var avsedd för den japanska marknaden. Ingen GT-R SpecV till Europa alltså. Nu har dock Nissan gjort helt om och bestämt sig för att GT-R SpecV ska säljas i Europa med början senare i år. Till vilket pris är ännu inte känt.

Samtidigt som GT-R SpecV lockade med sina prestandahöjande attiraljer avskräckte den lika mycket med sitt hiskeligt höga pris. När bilen presenterades sades det att japanerna skulle behöva punga ut med 1 359 000 svenska kronor – nästan det dubbla jämfört med vanliga GT-R. Trots det lär Nissan inte få några problem att sälja bilen som endast ska byggas i begränsad upplaga. Nissan GT-R är en legendomsusad bil och GT-R SpecV ännu mer än så.

GT-R SpecV gör skäl för sitt pris främst genom flitigt användande av kolfiber. Lättviktsmaterialet kan finnas i grillen, bakvingen, kylluftsledningarna till bromsarna, Recaro-stolarna, mittkonsolen och instrumenteringen. Andra viktbesparande detaljer är de keramiska bromsarna och avgassystemet i titan. Via en knapptryckning kan man skruva upp turbotrycket på den sexcylindriga motorns dubbla turboaggregat. Det ger en extra vridmomentskick från mellanregistret och uppåt, vilket medför kraftfullare acceleration. Läs allt om GT-R SpecV.

GT-R SpecV kan redan beskådas på europeisk mark. Nissan öppnade häromdagen sin ”Sportscars Shop” i nära anslutning till Nürburgring. Där får GT-R SpecV sällskap av vanliga GT-R och nya 370Z Nürburgring Edition som är begränsad till 80 exemplar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!