100827-nissan gt-r my2012

Nissan GT-R uppgraderas – igen!

Japanska supersportbilen Nissan GT-R lanserades 2007. Därefter har bilen tagit del av en rad uppdateringen och uppgraderingar. Faktum är att det nu är dags igen! Finjusterat yttre, mekaniska nyheter och annat smått och gott.

Man kan ju ställa sig frågan om Nissan var lite halvslarviga från början, eller om de helt enkelt bara vill uppnå en högre nivå av perfektion vartefter de upptäcker detaljer som kan justeras till det bättre. Hur som helst är det dags för ännu en uppgradering och ansiktslyftning av deras moderna ikon – supersportbilen GT-R. Det är som bekant inte första gången detta sker, redan efter ett år på marknaden förändrade de en hel del inklusive motorn och efter två år var det dags igen för liknande uppgraderingar. Nu, inför modellår 2012 som kommer nästa år, har Nissan hittat en hel del som kan förbättras, vilket de också gör – förbättrar alltså. Exakt vad det innebär vet vi inte ännu eftersom Nissan inte har släppt någon information officiellt, men med hjälp av gtrblog.com har några läckta bilder samt knapphändig information läckt ut.

Bilens utsida innehåller nyheter som till exempel ny front med lysdioder och ny bakre diffusor. Dessa nyheter sägs sänka luftmotståndet (0,268 i stället för 0,272 i Cd-värde) samt öka marktrycket över bakaxeln med tio procent. Viktbesparing är en annan nyhet för modellår 2012 då de nya smidda aluminiumfälgarna är tre kilo lättare än föregångarna. Alltså tappar GT-R tolv kilo bara på hjulsidan. Två nya exteriöra kulörer är också nytt – blått och svart. Den blå färgen kallas Aurora Flare Blue Pearl och den svarta, ja den är bara svart, men skiljer sig från den tidigare svarta.

Även interiört ska Nissan GT-R årsmodell 2012 innehålla nyheter, dock vet vi ännu inte vilka. Chassi och motor ska också ha förbättras, men vi får tyvärr vänta på officiella uppgifter från Nissan för att veta exakt vad.

En sak är i alla fall säker – Nissan ligger inte på latsidan när det gäller att göra livet surt för de europeiska giganterna i klassen – Ferrari, Porsche med flera.

Läs mer

TV-TV

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!