Nissan Juke-R Nismo med 600 hästkrafter visas i Goodwood

Lilla Nissan Juke är i grunden en ganska tam bil, men i utförandet Juke-R är den ett monster med 550 hästkrafter. Det är inte tillräckligt, nu kommer Juke-R Nismo.

Alla vet vad en ”Nismofierad ” bil innebär. Extra körglädje och oftast också extra kusar under huven. Vi har ju till exempel Nissan GT-R i Nismo-utförande som levererar 600 hästkrafter, 50 fler än i vanliga GT-R.

Kanske du kommer ihåg Nissan Juke-R, beskedliga småsuven med GT-R-motorn på 550 hästkrafter nedstoppad i motorrummet. 21 exemplar skulle byggas, om alla blev av vet vi dock inte. Över 4,5 miljoner kronor stycket kan ha satt käppar i hjulen på Nissans planer. Men antagligen inte eftersom Nissan nu berättar att Juke-R kommer tillbaka i en ännu vassare version – Juke-R Nismo.

Det enda vi vet än så länge är att Nissan ska visa upp Juke-R Nismo på Goodwood Festvial of Speed den 25 juni. Vi vet också, tack vare den dunkla bilden ovan, att utseendet blir än mer aggressivt jämfört med Juke-R. Vad vi inte vet är vad man har gjort med drivlinan och chassit, men förstnämnda lär leverera 600 hästkrafter, som i GT-R Nismo, och sistnämnda kommer på sedvanligt Nismo-vis vara förbättrat.

Vi kan alltså räkna med en Nissan Juke som gör 0-100 km/h på under tre sekunder och som toppar över 320 km/h. Galna siffror för biltypen.

Prislappen då? Är du industrimagnat eller liknande kanske den kan intressera dig, annars gör du nog rätt i att välja en vanlig Juke. Utan att prislappen är officiellt annonserad sägs det att Nissan Juke-R Nismo kommer att kosta omkring 6,4 miljoner kronor. För den summan får du 42 stycken vanliga Juke eller nästan sju stycken GT-R.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!