100107-nissan juke

Nissan Juke – småbilscrossovern förhandsvisas

På Genèvesalongen förra året visade Nissan upp ett liten crossoverkoncept vid namn Qazana. I dag avslöjar Nissan den produktionsfärdiga bilen och dess riktiga namn – Juke. Småbilscrossovern har premiär i Genève i mars och säljstarten är i oktober.

Nissan förhandspresenterar i dag en biltyp som vanligtvis inte förknippas med segmentet den tillhör – en crossover i småbilsklassen. I samband med den första bilden på bilen, se ovan, avslöjar de också att namnet på den är Juke.

Juke är den färdiga produktionsbilen baserad på konceptet Qazana som visades upp på Genèvesalongen förra året. En konceptbil med ganska vågade linjer som produktionsbilen tar över till stora delar. Jämför man den dunkla bilden ovan med bilderna på konceptbilen nedan ser man att visa detaljer har förändrats till det mer praktiska. Bland annat har sidorutornas totala yta vuxit för bättre sikt utåt och bakdörrarna har blivit längre för att insteg till baksätet ens ska vara möjligt. Tveksamt om bakdörrarna är upphängda i bakkant som på konceptbilen, det ser mer eller mindre omöjligt ut med tanke på dörrarnas nya utformning. Fronten är också omarbetad sedan konceptet och grillen ser ut att ha blivit mer Qashqai och mindre Murano. Strålkastarna uppe på framskärmarna har vuxit och fått en lite annorlunda vinkel för att inte enbart fungera som designelement.

Med Juke vill Nissan tillföra ett nytt val i småbilsklassen utöver redan befintliga halvkombimodeller. Storleksmässigt positionerar sig Juke mellan lilla Note och crossovern Qashqai.

– Nissan Juke har designats och utvecklats för att ge kunderna ett alternativ till de traditionella små halvkombibilarna i Europa. Vi vet att det finns massor av kunder som vill ha en bil som lyckas kombinera fantastisk design, smidiga vägegenskaper, körglädje och användarvänlig teknik och samtidigt är både praktisk och bekväm. Med dessa unika egenskaper kommer Nissan Juke att inta en unik plats på den europeiska marknaden, berättar Simon Thomas, Nissans Senior Vice President for Sales and Marketing i Europa.

Juke är Nissans fjärde crossover efter Qashqai, Qashqai+2 och Murano.

Europeisk försäljningsstart är det i oktober men dessförinnan ska vi få alla fakta om bilen den 10 februari, en månad innan den begår sin världspremiär på bilsalongen i Genève.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!