Foto: dewakar.com

Nissan Micra i Renault-kläder – bara för Indien

Gillar du Nissan Micra, men vill ha lite mer fransk finess? Då är det synd att du inte bor i Indien, där lanseras nu nämligen Renault Pulse – en förklädd Micra.

Senaste generationen av Nissan Micra har beskrivits som en världsbil, som utan nämnvärd förändring skulle kunna säljas på de flesta marknader runt om i världen. I världens näst folkrikaste nation, Indien, har dock uppdraget att sälja modellen förts över till koncernkollegan Renault. 

Resultatet av den milda transformeringen från japan till fransos heter Renault Pulse och presenterades i samband med Indiens Grand Prix nu i helgen. De största skillnaderna gentemot Micra får anses hittas i fronten, där den främre stötfångaren har fått annorlunda utformning. Officiellt har dock Renaults designcenter i Mumbai/Bombay förärats ansvaret för bilens form, och den sägs vara specialanpåassad för den indiska marknaden.

Produktionen av bilen ska ske i Renault/Nissans fabrik i Chennai, Indien. Under huven hittar vi en 1,5-liters fyrcylindrig dieselmotor, som också tillverkas lokalt i Indien. Om någon utanför den bengaliska halvöns gränser får ta del av Pulse återstår att se, men för de hugade inhemska spekulanterna ska den dyka upp i försäljninghallarna i januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!