Nissan Murano Crosscabriolet snart vid vägs ände

Det är fyra år sedan den presenterades nu, cabrioletversionen av Nissans suv Murano. Bilen, som var riktad mot USA-marknaden, har knappast rosat marknaden – och när nu en ny Murano kommer är ingen ersättare planerad.

Segmentet för fyrsitsiga cabrioletsuvar är på väg att drabbas av ett större avbräck. Nissan Murano Crosscabriolet, som presenterades 2010, kommer nämligen inte får någon efterträdare baserad på nya Murano, som presenterades i förra veckan. 

Anledningen till detta ska vara att succén uteblivit, delvis på grund av att modellen har varit dyr, delvis på grund av att marknaden för modellen har varit begränsad. ”Murano Crosscabriolet var helt enkelt svar på en fråga väldigt få personer ställt”, säger analytikern Stephanie Brinley vid amerikanska statistikföretaget IHS i ett uttalande, samtidigt som statistiken visar att inte ens 6 000 exemplar sålts totalt av Murano i taklöst utförande. De flesta av dessa såldes under år 2012, varefter försäljningen sjunkit. ”De som ställde frågan har helt enkelt hunnit köpa ett exemplar”, menar Brinley.

Vad säger du, kommer du att sakna Nissan Murano Crosscabriolet?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!