100803-nissan-murano-cab

Nissan Murano som cabriolet i höst

Nissan kommer att premiärvisa en cabrioletversion av sin suvmodell Murano i november. Jo, du läste rätt. Det hetaste ryktet just nu är att Nissan gör en fyrsitsig suvcabriolet av Murano.

Uppgifterna om att Nissan planerar att såga taket av suvmodellen Murano är inte helt nya. Amerikanska Inside Line blev först med nyheten redan 2008 och har sedan dess återkommit med fler uppgifter i flera omgångar. Ingen har riktigt tagit Inside Line på allvar men de vägrar ge sig, nu publicerar de uppgifterna igen och säger sig vara helt säkra på att en Nissan Murano Cabriolet kommer att premiärvisas på bilsalongen i Los Angeles i november.

Allt sans och vett säger att det vore ett omöjligt uppdrag att göra en användbar cabriolet av Murano men biltoken i oss kan inte låta bli att undra hur den skulle se ut. Inside Line uppgav inledningsvis att Murano Cabriolet skulle få fyra dörrar, nu har de ändrat sig och säger att Nissan har valt en lösning liknande Chrysler PT Cruiser, det vill säga två dörrar, fullstort baksäte och en rejäl störtbåge över sittbrunnen.

När, eller om bilen, visas i Los Angeles är det troligt att drivkällan blir samma V6-motor på 3,5 liter som sitter i vanliga Murano. Det är inte heller otänkbart att Murano-cabben får använda den nya dieselmotorn som Nissan erbjuder till vanliga Murano från och med modellår 2011.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!