080314-navara-euro-ncap

Nissan Navara – nu tre stjärnor i Euro NCAP

Nissan Navara förbättrade sitt tidigare urusla krockresultat i Euro NCAP. Från att ha fått en överstruken stjärna mäktade pick-upen nu med tre stjärnor efter att bilens mjukvara modifierats för krockkudden.

Nissan Navara får maximalt antal poäng i sidokrocktestet, men på grund av för vekt kupéutrymme så erhålls endast tre stjärnor totalt i vuxenskyddet. Barnskyddet har förbättrats till fyra stjärnor (tidigare tre) och den får maximalt antal poäng för skyddet av en treåring. I testet för skydd av fotgängare får bilen två av fyra stjärnor, precis som i det förra katastrofala krocktestet som du kan läsa mer om via länken nedan.

Som jämförelse kan man ta konkurrenten Mitsubishi L200 som fick fyra stjärnor i vuxenskyddet, tre i barnskyddet och endast en stjärna i fotgängarskyddet.

I det tidigare Euro NCAP-testet som presenterades den 26 februari påverkades Navaras testresultat för skydd av vuxna passagerare av en fördröjd aktivering av de främre krockkuddarna.

Efter det första testet utvecklade Nissan en modifikation av mjukvaran som styr krockkudden i Nissan Navara. Detta berör endast Navara av 2008 års modell som producerats mellan maj och december 2007.

Denna uppdatering infördes i produktion i december 2007 för att tillse att krockkuddarna fungerade i enlighet med designspecifikationerna.

Samma månad lanserade Nissan en servicekampanj som erbjöd berörda Navara-ägare att få den uppdaterade mjukvaran installerad gratis i sina bilar hos sin återförsäljare.

Euro NCAP: Nissan Navara modifierad version

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!