101102-nissan-renault-elbil

Nissan New Mobility Concept – förklädd Renault

Nissan presenterar nu sitt helt nya elbilskoncept New Mobility Concept som är en vision av framtidens utsläppsfria transport. Men har vi inte sett det här förut?

Nej, det här är inte en helt ny bil, även om Nissan vill få oss att tro det. Nissan presenterar sin senaste konceptbil New Mobility Concept som ett innovativt förslag på hur framtidens eldrivna transportmedel kommer att se ut och fungera. New Mobility Concept kommer dock att gå till historien så som den ursprungligen lanserades, det vill säga som Renault Twizy.

Nissans partner Renault visade sitt elbilskoncept redan förra hösten men nu har Nissan fått tillåtelse att rota runt i Renault-lagret och presenterar nu sin version av Twizy. Nissans version är i det närmaste identisk med Renault-bilen, New Mobility Concept har dock fått ett mer produktionsnära utförande med vanliga strålkastare och bakljus, vindrutetorkare och en mer normal interiör. Vi lägger också märke till att Nissan har skrotat de konstiga täckkåporna runt hjulen som satt på Renault Twizy. Nissan tror att en bil som New Mobility Concept framförallt kommer att behövas av äldre människor eller singelhushåll. Den kompakta och tvåsitsiga bilen ska vara perfekt för storstadstrafik.

Nissan säger ingenting om tekniken under skalet men det vore inte så konstigt om specifikationerna är desamma som för Renault Twizy. Det skulle i så fall innebära att New Mobility Concept drivs av en liten elmotor på 15 kW och 70 newtonmeter. Energin lagras i litiumjonbatterier under stolarna.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!