070523_qashqai_euro_ncap

Nissan Qashqai - bäst i Euro NCAP hittills

I dag presenterade Euro NCAP det bästa resultatet någonsin för vuxenskydd. Nya Nissan Qashqai är bilen som imponerade. Dessutom fick den bra resultat för barnskydd.

Nissans bil i Golf-klassen, Qashqai, noterade det högsta betyget någonsin för vuxenskydd i Euro NCAP:s drygt tioåriga historia. Qashqai fick 37 poäng vilket ger fem av fem möjliga åtråvärda stjärnor. I testet för barnskydd fick bilen 40 poäng vilket motsvarar fyra av fem möjliga stjärnor. Att inte max antal stjärnor delades ut beror på att bilen saknar tillräcklig markering för föraren om airbagen på passagerarsidan är urkopplad eller inte. Dessutom är utmärkningen av Isofix-fästena för barnstol dålig, vilket också hjälper till att dra ner totala betyget. Mindre imponerande är poängen och betyget för fotgängarskyddet – 18 poäng respektive två stjärnor av fyra möjliga.

Samtidigt som Qashqais resultat presenterades kom även Carens testresultat, Kias lilla MPV. Den fick fyra stjärnor i vuxenskyddet, tre i barnskyddet och endast en stjärna i skyddet för fotgängare. Det är första gången en bil från Kia når så höga betyg som fyra stjärnor.

Nissan Qashqais testresultat

Kia Carens testresultat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!