Nissan Qashqai Nismo

Nissan Qashqai Nismo bekräftad – får över 200 hk

Nismo är namnet på allas läppar för tillfället. Nissans marknadsföring av de lite hetaste modellversionerna har fallit väl ut och det bekräftas nu att Qashqai ska bli ”nismofierad”.

Nismo, Nissan Motorsport International Limited, grundades 1984 och har för den stora massan varit relativt okänt, i alla fall i Europa. Diverse olika Skyline-modeller är kanske de bilar man mest förknippar med Nismo.

Nismo har blivit rejält omtalat på vår kontinent de senaste åren i och med Juke-R och alldeles nyligen presenterade Nissan värstingversionen GT-R Nismo. Dessutom har Juke blivit Nismo (alltså inte extrema Juke-R) och på bilsalongen i Los Angeles står just nu Juke Nismo RS i strålkastarljuset med ytterligare några hästkrafter under huven jämfört med Juke Nismo.

 Det är på den här salongen som Nissan nu bekräftar att nya Qashqai, som alldeles nyss haft världspremiär (se länken), ska förvandlas till Qashqai Nismo. Det skriver Car Magazine på sin hemsida.

Nissans produktstrateg Andy Palmer säger att han inte skulle trycka ner Juke Nismos 1,6-liters Dig-T-motor på 200 hästkrafter i Qashqai Nismo. I stället skulle han välja den vässade versionen med 218 hästkrafter som finns i Juke Nismo RS. Men enligt honom är inte motorn allt, utan köregenskaperna har stort fokus.

Utseendemässigt kommer Qashqai Nismo att ha exteriöra röda detaljer, som är signifikant för just Nismo-modellversionerna, tuffare och större fälgar, sportiga insida, samt mycket annat som förhöjer ögats upplevelse (och så klart upplevelsen bakom ratten).

Nissan Qashqai Nismo kan komma att presenteras redan nästa höst/vinter.

Notera att bilen på bilden ovan är ett montage/en illustration.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!