Nissan Qashqai-R med 1 013 hk byggs i England

Omtalade Nissan Juke-R ser ut att få en inofficiell uppföljare. Brittiska Severnvalley Motorsport är snart färdiga med bygget av en Qashqai-R med V6-motorn från GT-R trimmad till över 1 000 hk, se bilderna från bygget!

Det är nog inte alla som i första hand kommer att tänka på Nissan Qashqai+2 om målet är att bygga en extrem sportbil med drygt 1 000 hästkrafter. Det var dock precis vad brittiska firman Severnvalley Motorsport, specialiserad på modifieringar av Nissan GT-R, gjorde inför sitt senaste projekt.

 Tidigare i år köpte Severnvalley Motorsport en helt ny Qashqai+2 och en GT-R och nu är arbetet med att förena de två nästan färdigt. Britterna skapar helt enkelt en Qashqai-R, med viss inspiration av Juke-R får vi ana. Som synes i bildspelet nedan görs jobbet från grunden, i stort sett ingenting lämnas orört. De gör förstärkningar i chassit och monterar en rullbur, kraftigare bromsar, coilover-fjädring och kraftiga krängningshämmare.

 Till skillnad från Nissan Juke-R som fick en relativt tam version av GT-R:s V6-motor får Qashqai-R en rejält vässad version. Britterna skruvar upp effekten i dubbelturbosexan från originalets 550 till 1 013 hästkrafter.

 Om de inte stöter på några oväntade hinder räknar Severnvalley Motorsport med att vara färdiga inom loppet av några veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!