Nissan Resonance

Nissan Resonance visar V-former

När de amerikanska tillverkarna fortsätter på inslaget spår med pickuper och V8:or är det i stället de japanska som glänser i Detroit med smarta och snygga koncept. Nissan bjuder på sin crossoverframtid i form av Resonance.

Chevrolet Corvette, Jeep Grand Cherokee och Ford Atlas. Nej, särskilt mycket nytänkande bjuder de amerikanska jättarna inte på i Detroit. Tyskarna är inte mycket bättre de heller med hästkraftsmonster såsom RS7 och E 63 AMG. Det vettiga och sansade kommer i stället från Japan som bland annat visar upp konceptbilen Nissan Resonance.

 Resonance ger en inblick i hur Nissans kommande generation crossovers kan komma att se ut, till exempel nya Qashqais men framförallt nästa Murano. Nissan kallar designen V-Motion och förklarar det med att hela karossen präglas av en V-form som börjar i grillen och fortsätter bakåt.

 Om det verkligen är så att Resonance ger oss en föraning om nästa Murano så verkar det som att den blir hybriddriven. Resonance har i alla fall en fyrhjulsdriven hybriddrivlina bestående av bensinmotor, elmotor, CVT-växellåda och litiumjonbatterier. När det väl blir dags för en ny Murano hoppas vi förstås att Nissan vågar bygga en ny generation av den ultimata crossovern.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!