090717-nissan-dual-injector

Nissan utvecklar nytt insprutningssystem

Nissan har tagit fram ett nytt bränsleinsprutningssystem. Dual Injector System använder två insprutare per cylinder och ska göra små bensinmotorer snålare och smidigare.

 Dual Injector System är det första i sitt slag på massproducerade bilar, enligt Nissan. Genom ny insprutningsteknik ska motorerna bli upp till fyra procent snålare. Nissans idé är att använda två insprutningsportar för varje cylinder i stället för en. På så sätt fås en jämnare insprutning och förbättrad förångning av bränslet med omkring 60 procent. Motorn blir därmed inte bara snålare och renade, den får också en jämnare gång.

Nissan meddelar att det nya systemet kommer att göra stor nytta på deras minsta bensinmotorer. Enligt Nissan är det för komplicerat att använda direktinsprutning på de allra minsta motorerna, Dual Injector System är i stället smidigare och mindre utrymmeskrävande. Enligt Nissan är systemet dessutom 60 procent billigare än ett likvärdigt direktinsprutningssystem. Det nya systemet införs på ett antal Nissan-motorer med början nästa år.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!