071004-nissan-slip-hazard

Nissan varnar för halka

Det nya varningssystemet från Nissan läser av vägytan och varnar föraren då vägytan misstänks vara eller är hal.

Historiskt sett har Volvo och Mercedes-Benz varit pionjärer när det gäller nya innovativa säkerhetsdetaljer. Nu bli det allt vanligare att seriösa biltillverkare utvecklar egna säkerhetslösningar för sina bilar. Nyligen kunde vi läsa om Nissans nya ”pop-up-huv”. Nu meddelar Nissan att de håller på och finslipar sin senaste säkerhetsdetalj ”slip-hazard warning system” som är tänkt för kommersiellt bruk inom kort. Det nya säkerhetssystemet ska enligt uppgift kunna upptäcka och varna bilföraren för hala vägytor. 

Systemet skaffar sig in information från flera olika källor, bland annat genom ABS-systemet och via Nissans nya intelligenta transportsystem (som online hämtar information från tredje-parts-källor såsom polisen, vägverket, från andra trafikanter och platser som historiskt sett anses vara ”hala-platser”).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!